Een drukke middag in 2015 tijdens Breda Barst.
Een drukke middag in 2015 tijdens Breda Barst. Stadsfotograaf Breda

Genomineerden Bredase Cultuurprijzen bekend

Cultuur

BREDA – De genomineerden voor de Bredase Cultuurprijzen 2016 zijn bekend. Op vrijdag 22 januari, tijdens de Cultuurnacht, mogen de winnaars hun prijs in ontvangst nemen.

De Bredase Cultuurprijzen bestaan uit twee categorieën: een stimuleringsprijs en een publieksprijs. De winnaar van de stimuleringsprijs ontvangt € 3000, terwijl de winnaar van de publieksprijs op € 5000 kan rekenen.

De stimuleringsprijs is bedoelt voor in het oog springend talent dat nog niet tot de gevestigde orde behoort. Anne Geen (fotografe), Rick Hedof Berkelmans (illustrator) en Guilherme Miotto (choreograaf) zijn genomineerd. De jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

De publieksprijs is bestemd voor personen of organisaties die in aanmerking komen om Breda in cultureel opzicht op de kaart zetten. Breda Barst en het Internationaal Stiltefestival maken kans op de prijs, waar via een online stemming een winnaar uitrolt.

Mocht je online willen stemmen op de publieksprijs, dan kan dat via deze link. Er kan echter slechts één stem per Facebookaccount worden uitgebracht en dit kan tot vrijdag 22 januari 00.00 uur.