NAC klopt PEC Zwolle met 3-1.
NAC klopt PEC Zwolle met 3-1. Peter Visser

Tweede team NAC verliest met 3-2 van Waasland-Beveren

BREDA – NAC heeft dinsdagmiddag de laatste oefenwedstrijd voor het hervatten van de competitie verloren. Tegen Waasland-Beveren werd het 3-1. NAC speelde niet met de bekende namen, maar veel bankzitters en jeugdspelers kregen een kans. De wedstrijd werd achter gesloten deuren afgewerkt.

Trainer Marinus Dijkhuizen stuurde zijn tweede elftal het veld in tegen de Belgen. In het doel was er plaats voor Noppert. De verdediging werd gevormd door Meijers, Van Bezooijen, Dingsdag en Kazanci. Op het middenveld stonden Damen, Naah en De Graauw in de basis. De voorste linie werd gevuld door Hooi, Borahsasar en Wesdorp. Het lijkt er dus op dat Michael Dingsdag zijn plek weer kwijt is aan Kenny van der Weg.

Na een half uur voetballen kwam de Bredase club op voorsprong. Divine Naah schoot van dichtbij binnen op aangeven van Koen Wesdorp, speler van de A1 van NAC. Nog voor de rust kwam Waasland-Beveren op voorsprong. Eerste kopte Caufriez op de goal en glipte de bal door de vingers van Noppert: 1-1.  Nog geen vijf minuten laten was het Gano die de 2-1 met het hoofd maakte.

Na rust kwam er een andere A-junior in het veld voor Wesdorp. Zijn vervanger was Feyo Glim. Verder waren er weinig hoogtepunten in de tweede helft. Zowel Beveren als NAC kreeg nog wat kleine kansjes, maar pas in de tachtigste minuut werd er gescoord. Moulin bracht zijn team op een 3-1 voorsprong. Een paar minuten later was het Elson Hooi die met een solo de 3-2 eindstand op het bord bracht.

Vrijdag gaat de Jupiler League weer van start. NAC wacht dan een lastige uitwedstrijd tegen FC Volendam, dat op dit moment vijfde staat in de competitie. Drie dagen later spelen de Bredanaars thuis tegen nummer vier FC Eindhoven. Beide wedstrijden gingen in de eerste seizoenshelft verloren.