Afbeelding
Niels Paans

Verbouwd Graaf Engelbrecht trots op nieuwe collegezaal en grotere kantine

Algemeen

BREDA - Scholengemeenschap Graaf Engelbrecht is volledig klaar met verbouwen. Donderdagmiddag is de middelbare school heropend met onder andere een nieuw logo, nieuwe collegezaal en een grotere kantine.

“Ik ben gelukkig, tevreden en trots,” vertelt rector Roelof Louwsma van de school. “We zijn met deze verbouwing als Graaf Engelbrecht klaar voor de toekomst. Door verschillende partijen is er hard gewerkt om dit te realiseren en iedereen loopt hier nu ook met een trots gevoel rond.”

Graaf Engelbrecht startte de verbouwing ruim een jaar geleden. De school kreeg de mogelijkheid uit te breiden, omdat een basisschool die naast Graaf Engelbrecht was gevestigd, verdween. De kantine kon hierdoor worden vergroot. Ook is de mediatheek van de school verplaatst en is het aantal lokalen in het hoofdgebouw vergroot. “Daarnaast is het schoolplein volledig veranderd”, reageert Louwsma. “Toen ik binnenkwam vond ik het een afschuwelijk plein. Nu is dat gelukkig veranderd. Er kon al worden geklommen, maar daar is nu ook een voetbalveldje en een basketbalveld bijgekomen.”

De afgelopen jaren maakte Graaf Engelbrecht gebruik van een gebouw dat aan de overkant van de school is gevestigd. Dat gebouw wordt voorlopig niet meer gebruikt. Louwsma: “Voorheen moesten de leerlingen soms naar de overkant lopen om hun les te volgen. Dat pand is inmiddels verhuurd en nu bevinden alle leerlingen en docenten zich in één gebouw. Hier is plek voor 900 leerlingen. Mocht het voor Breda nodig zijn, dan gaan we het verhuurde pand weer in gebruik nemen.”

Naast de verbouwing is Graaf Engelbrecht de laatste jaren ook druk bezig geweest om de kwalificatie ‘LOOT-school’ te krijgen. Dit houdt in dat voor jonge sporttalenten er een aangepast lesprogramma geldt, zodat de sporters onderwijs en sport makkelijker kunnen combineren. “Helaas is dat nog niet gelukt,” reageert Louwsma. “We zijn er hard mee bezig, maar we missen nog een aantal leerlingen om als school die status te krijgen. In samenwerking met NAC hebben we gelukkig al veel leerlingen aan onze school toe kunnen voegen. Daar zijn we heel blij mee.”

Na de heropening, waar onder andere Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, en oud-NAC’er Tim Gilissen aanwezig waren, ontving Graaf Engelbrecht een cheque van 2100 euro van Breda Bouw. Deze cheque gaat volledig gebruikt voor het goede doel waar Graaf Engelbrecht zich al jaren voor inzet, namelijk Join4Energy.

Voor foto's van de verbouwing kun je hier klikken.