foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Winterse buien

Weer

Weersverwachting voor vrijdag 15 januari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Het lagedrukgebied met de naam Emma trekt in de nacht van donderdag op vrijdag over Nederland naar het oosten. Aan haar achterzijde sleurt ze een hoop steenkoude lucht mee, vooral in de hogere luchtlagen. Buienlijnen aan haar verbonden trekken onder meer over Zeeland en Brabant.

Verwachting voor vrijdag
De bewolking overheerst door een langslepend front. Er kan lokaal een grote hoeveelheid neerslag vallen in de vorm van regen of natte sneeuw. De wind neemt in kracht af en is meest gemiddeld matig met 3 of 4 Beaufort uit het noordwesten. Maximumtemperaturen hooguit 3 graden. Later op de dag soms even droog met misschien lokaal ook een beetje zonneschijn.

Het weer voor de volgende dagen
Een klein lagedrukgebiedje komt zaterdag over de Noordzee richting de Nederlandse kust afzakken. Daardoor is er ook zaterdag een wisselende bewolking met kans op (natte) sneeuwbuien. De wind waait zwak uit het westen of noordwesten. Na een nacht met lichte vorst klimt het kwik overdag naar ongeveer plus2 graden. Zondag nog weinig verandering. Met een aanhoudende zwakke noordwesten- tot  westenwind opnieuw wisselend bewolkt en lokaal kans op een enkele sneeuwbui. Het grootste deel van de dag zal het echter droog zijn. Maximumtemperaturen net als op zaterdag rond plus2 graden overdag. In de nacht van zaterdag op zondag lichte vorst. De nacht van zondag op maandag zal onder een flink heldere hemel lokaal mogelijk matige vorst tot min5 graden brengen. Dat is afhankelijk van de ontstane omstandigheden (o.a. wel of geen sneeuwdek). Overdag rustig en zonnig winterweer onder invloed van een hogedrukzone. De wind is zwak aflandig, uit het noordoosten. Overdag temperaturen rondom het vriespunt.

Zo was het weer donderdag 14 januari 2016
Maximumtemperatuur 5,8 graden
Minimumtemperatuur 2,4 graden
Neerslag: 8,4 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 14 januari 2016 om 22.00 uur