Afbeelding
Niels Paans

Verbaasde blikken op Havermarkt om gemaskerde dansers

Cultuur

BREDA - Acht gemaskerde dansers hebben donderdagavond voor een opvallende gebeurtenis op de Havermarkt gezorgd. Voor café de Corenmaet werd een hiphopdans uitgevoerd, die enkele minuten duurde.

De dans deed enkele Bredanaars ondanks het gure weer toch even besluiten stil te blijven staan bij de onverwachte gebeurtenis. Later die avond werd de dans nog twee keer herhaald.

Het initiatief voor de flashmob kwam van Cultuurnacht Breda, die een groep van vier NHTV-studenten benaderde. “Voor onze studie werken we voor diverse opdrachtgevers”, vertelt student Esmee Boesveld. “Het is niet zozeer dat we een opdracht van school krijgen, maar we mogen zelf een project kiezen. Toen Cultuurnacht Breda zich meldde, zijn we direct eraan gaan werken. In totaal hebben we met z’n vieren het plan bedacht en heeft dansschool Scene of Dance dansers beschikbaar gesteld.”

Het doel van de dans? “We willen onder de studenten in Breda de wolf achter de Cultuurnacht zichtbaar maken”, vertelt Boesveld. “Dat doen we deze avond door middel van een hiphopdans. Het is een flashmobachtig idee, waarin mensen uit het niets zich verzamelen en dezelfde dans uit gaan voeren.”

Donderdagavond 21 januari gaat de groep studenten fungeren als de wolf van de Cultuurnacht. “Er zal die avond een grote wolf op de Havermarkt staan en het is dan de bedoeling dat Bredanaars vragen gaan stellen. Dat kan wat ons betreft over van alles gaan”, aldus Boesveld.