Sylvia Vincenten met de Boemeldoncker.
Sylvia Vincenten met de Boemeldoncker. BAK

Sylvia Vincenten ontvangt Boemeldoncker

Cultuur

PRINSENBEEK - Prins Bart de Vijftigste heeft zaterdagavond tijdens de BAK-zitting aan Sylvia Vincenten de Boemeldoncker uitgereikt. De Boemeldoncker is een teken van waardering vanuit de Beeckse Algemene Karnavalsstichting aan iemand die zich, naast het karnaval, ook verdienstelijk maakt voor andere zaken binnen de Prinsenbeekse gemeenschap.

Sylvia Vincenten is geboren en getogen in Prinsenbeek, haar meisjesnaam is Sylvia Aarts, ze woont nu aan de Brielsedreef met haar echtgenoot Arnold, en ze is moeder van Tommy en Nicky. Vincenten verricht veel vrijwilligerswerk en betekent veel voor het dorp.  “Ze is al een aantal jaren lid van de Dorpsraad en sinds kort is ze zelfs voorzitter. Namens de dorpsraad was ze de kartrekker voor het open houden van zwembad de Kuil deze zomer.”

Ook helpt ze sinds 2002 in de kantine van Beek Vooruit. Als er een extra evenement is, is ze altijd bereid om te helpen. “Of dat nu bij een jubileum is, een wedstrijd tegen NAC of het organiseren van een kantine-uitje, op Sylvia kunnen ze rekenen”, aldus de BAK-commissie.

Daarnaast was ze voorzitter van de KVO St. Gertrudis Prinsenbeek en is ze nu voorzitter van “Vrouwen in actie Prinsenbeek”. Ook op de eigen melkveehouderij is ze actief.

“Boven alles is ze ook nog een echte karnavalsvierder. Lid van de Pintenwippers met een aantal vrouwen van de Joppers en ze heeft een aantal jaren meegedaan in de D-categorie van de Grote Optocht als Brielse Pret.”