Logo bredavandaag.nl
Niels Paans

GroenLinks: ‘Fietsen in cruciale delen binnenstad moet anders’

BREDA - GroenLinks ziet graag dat er aanpassingen worden verricht aan de fietsroutes in cruciale delen van de Bredase binnenstad. Dit blijkt uit de vragen die de fractie stelde aan het college.


Fietsen vanaf de Markendaalseweg/Karnemelkstraat langs de Prinsenkade om vervolgens bij de Tramsingel uit te komen, is gevaarlijk, schrijft de fractie. “Nadat je met gevaar voor eigen leven de kruising met de Markendaalse/Karnemelkstraat bent overgestoken, rijden auto’s en stadsbussen op de (nieuwe) Prinsenkade je de vouwen uit je broek. Auto’s rijden vaak te hard, er is weinig ruimte om te passeren - waardoor fietsers in de knel komen en bij dubbel parkeren ontstaan acuut gevaarlijke situaties”, aldus GroenLinks.

GroenLinks vraagt zich in een brief aan het college daarom af of het college zich bij de onveilige situaties aansluit en of het college van plan is iets er aan te doen. Daarnaast wil de partij weten of het college een inventarisatie heeft van locaties en routes die voor fietsers te gevaarlijk of te onaantrekkelijk zijn. Ook wil GroenLinks duidelijkheid over het feit of bij de totstandkoming van de fietsroutes, naast de fietsersbond, ook is gesproken met andere belangengroepen, zoals wijk- en dorpsraden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief