Afbeelding
YouTube.com/Victor Bakker

Waaghalzen schaatsen eerste meters op natuurijs Mastbos (video)

Algemeen

BREDA - De eerste schaatsmeters op Bredaas natuurijs zijn gemaakt. Woensdagmorgen trokken twee waaghalzen de schaatsen uit het vet en begaven zich op het maagdelijk zwarte ijs van het ven in het Mastbos. Een van hen was Victor Bakker.

Bakker ontdekte de ijsvloer tijdens een hardlooprondje op dinsdag. “Toen dacht ik, laat ik morgen eens kijken of ik kan schaatsen. En het lukte. Het ijs was mooi glad en maakte een zingend geluid”, vertelt de Bredanaar.

Dus toog Bakker woensdagmorgen om 09.00 uur naar het Mastbos met zijn schaatsen in de aanslag én een telefoon voor een filmpje in zijn hand. Te zien en te horen is, dat het vooral voorzichtig schuifelschaatsen is. Echt vaart maken zit er niet in. Het was eigenlijk wat aan de dunne kant, constateerde de eenzame schaatser. “Maar ik ben er niet doorheen gezakt. Ik had gehoopt dat het afgelopen nacht wat harder zou vriezen, want er had wel een paar centimeter bij gekund.” Het is nog geen aanrader voor hele gezinnen deze woensdagmiddag? “Absoluut niet.”

Bakker, in het dagelijks leven actief als mobiele dj op bedrijfsfeesten en evenementen, bleek overigens niet de enige. “Zoals je ziet op mijn filmpje, kwam ik nog een schaatser tegen.”

Hij verwacht dat dit meteen de laatste keer was dit jaar. “Als je naar de weerverwachtingen kijkt.”