foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Het wordt zachter

Weer

Weersverwachting voor vrijdag 22 januari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied nabij IJsland zendt haar neerslagfronten met zachte zeelucht naar Nederland. Het hogedrukgebied gevuld met koude lucht boven Oost-Europa trekt zich terug. Gaandeweg het weekend zijn we terug bij af: zacht winterweer.

Verwachting voor vrijdag
De nacht van donderdag op vrijdag is aanvankelijk helder met een paar graden vorst. In de nanacht komen er meer wolken en stijgt het kwik licht.
In de vroege ochtend is er lokaal nog een streepje zon, maar gaandeweg de ochtend is het geheel bewolkt. In de loop van de middag volgt enige regen, die trekt later op de avond oostwaarts weg. De wind waait matig met 3 of 4 Beaufort uit het zuiden. Het voelt waterkoud aan. De maximumtemperaturen reiken tot 6 of 7 graden, maar die waarden worden pas laat op de dag, in de avond, gehaald.

Het weer voor de volgende dagen
Op zaterdag drijven er wolkenvelden over, maar in de loop van de dag kan de zon lokaal soms doorbreken. De zuidwestenwind is zwak tot matig, 2 tot 3 Beaufort. De temperaturen lopen al op naar 9 graden. In de nacht van zaterdag op zondag enige regen, mogelijk ook nog tijdens de vroege zondagochtend. Overdag zondag wolkenvelden en slechts lokaal een beetje zon. De zuidwestenwind is aangetrokken tot matig en het kwik kan alweer in de dubbele cijfers belanden. Lokaal kan het 11 graden worden. Op maandag wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. Bij een matige zuidenwind wordt het een graad of 12.

Zo was het weer donderdag 21 januari 2016
Maximumtemperatuur 2,5 graden
Minimumtemperatuur min1,4 graden
Neerslag: 0,4 mm (als gevolg van aanvriezende mist en een hagelbui)
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 21 januari 2016 om 22.00 uur