Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. foto Wijnand Nijs
Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. foto Wijnand Nijs

Huisarts: ‘Gemeente frustreert bouw gezondheidscentrum De Berg’

Algemeen

BREDA - Huisarts Rien Frankenhuis uit de Haagse Beemden is het vertrouwen in de gemeente kwijt. Al jarenlang heeft hij plannen om op een braakliggend terrein tegenover winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden een gezondheidscentrum te realiseren. “Een unieke locatie, alleen de gemeente werkt niet mee met hun torenhoge grondprijs.”

Sinds 2008 heeft Frankenhuis, samen met collega-huisarts Ronald Roothans, het plan  klaar liggen. Naast zijn eigen praktijk is het de bedoeling dat woonzorgcentrum Thebe en specialisten van het Amphia er zich vestigen. “Thebe moet dan klaar staan voor dementerende ouderen, terwijl specialisten van het Amphia een aantal keren in de week spreekuur zouden komen houden”, vertelt Frankenhuis. “Deze specialisten zouden natuurlijk uniek zijn. Naast het feit dat patiënten dan kunnen rekenen op goed advies, scheelt het ook veel in tijd en geld.” Woonzorgcentra Thebe ziet echter geen toekomst meer in het plan. “Thebe is al afgehaakt. De gemeente vraagt gewoon een te hoge grondprijs, waardoor partijen echt niet willen investeren.”

Het terrein tegenover het winkelcentrum is wat Frankenhuis betreft de unieke locatie. “Het zorgt ervoor dat de verschillende praktijken in Breda goed verspreid liggen”, vertelt Frankenhuis. “Het is best balen, want na acht jaar zit er nog geen schot in de zaak en is er nog geen enkel kabeltje te vinden.”

Frankenhuis heeft de afgelopen jaren veel contact gezocht met diverse wethouders. “In de tijd dat Peter van de Velden nog burgemeester van Breda was, heb ik het plan bij hem neergelegd”, reageert Frankenhuis. “Hij vond het een mooi plan en ik moest het met verschillende wethouders gaan bestuderen. Inmiddels is het 2016 en heb ik veel wethouders zich met de zaak zien bezig houden. Er gebeurt alleen helemaal niks.”

Wat er nu gaat gebeuren? “Ik heb geen idee. Het is al jaren zo. Het vertrouwen in de gemeente heb ik een beetje verloren”, laat een teleurgestelde Frankenhuis weten.

De gemeente laat weten bereid te zijn om opnieuw in gesprek te gaan met Frankenhuis over de mogelijkheden op deze locatie. “Het is zeker niet zo dat we de plannen voor dit gezondheidscentrum dwarsbomen, we zien de plannen graag tegemoet en gaan er opnieuw over in gesprek”, zo vertelt een woordvoerder.