NAC heeft maandag 18 januari gewonnen van Fc Eindhoven. Het werd 3-1
NAC heeft maandag 18 januari gewonnen van Fc Eindhoven. Het werd 3-1 Peter Visser

Dijkhuizen: ‘Van onze eigen kracht uitgaan’

NAC

BREDA - NAC maakt zich maandagavond op voor de derde wedstrijd na de winterstop. In het Yanmar Stadion in Almere wacht Jong Ajax op de mannen van Marinus Dijkhuizen.

Na de overwinningen tegen FC Volendam (1-2) en FC Eindhoven (3-1) draait NAC een goede tweede seizoenshelft. Maandagavond kan de club zelfs stijgen naar de tweede plek, aangezien concurrent VVV Venlo afgelopen vrijdagavond punten liet liggen.

Toch wil hoofdcoach Dijkhuizen nog niet de polonaise gaan lopen. Dijkhuizen: "Wij moeten van onze eigen kracht uitgaan en voortbouwen op wat we hier aan het neerzetten zijn”, zo meldt de trainer op de officiële website van de club. “Je weet niet met welke selectie Ajax op de proppen komt. Deze wedstrijd kunnen we niet afdoen als een formaliteit, we zullen goed gemotiveerd aan de start moeten verschijnen.”

Oorspronkelijk werd Jong Ajax-NAC gespeeld op de Toekomst in Amsterdam, maar omdat er een betere combiregeling nodig was, wordt het duel nu gespeeld in het Yanmar Stadion in Almere. Dijkhuizen ziet er de voordelen van: “De verplaatsing beschouw ik als iets positiefs. Jong Ajax heeft thuis pas één keer verloren en dit is toch vreemd terrein voor ze. Bovendien is NAC een stuk verder dan de laatste keer dat we in het Yanmar Stadion speelden", aldus de oefenmeester.

De basiself van NAC wordt op een positie gedwongen aangepast. Verdediging Luis Pedro is één duel geschorst en wordt in het hart van de verdediging vervangen door Jesse van Bezooijen.