Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Wie zaten er in de BrIM-box bij NAC?

NAC

BREDA - Al sinds de gemeente via de BrIM feitelijk weer eigenaar werd van een skybox bij NAC, steggelden raadsleden over wie er nu eigenlijk gebruik van maakt. Werd het niet teveel een privéfeestje van het college? Na enig aandringen onthult wethouder Boaz Adank de gastenlijst.

Adank presenteert in een brief aan de raad per wedstrijd de invulling van de gemeentelijke business lounge van NAC.

In de eerste seizoenshelft van seizoen 2015/2016 speelde NAC tien thuiswedstrijden. NV BrIM droeg in vier duels het gastheerschap, terwijl wethouders Van Lunteren en Akinci, Adank, Bergkamp en tweemaal wethouder Arbouw ook kwamen kijken bij de Bredase club. In een bekerwedstrijd werd de business lounge gevuld met vertegenwoordigers van de fracties.

Op uitnodiging kwamen onder meer vertegenwoordigers van Dialog, NHTV, Jeugdsportfonds Breda, Dynagroup, Brabants Delta en New Cold een kijkje nemen in het Rat Verlegh Stadion. Ook waren vertegenwoordigers van Green City Distribution, Avans, Triple Asis, ISB, Jeugdsportfonds Breda en verschillende businesscoaches aanwezig bij een wedstrijd.

Het gebruik van het stoelenarrangement kwam in 2013 tot stand doordat een aan NAC verstrekte lening van de NV BrIM (Bredase Investeringsmaatschappij) werd omgezet in gebruiksrecht voor de skybox en het stoelenarrangement. Daarmee verviel de lening van 500.000 euro die NAC aan BrIM verschuldigd was.

NV BrIM is nog altijd met het bestuur van NAC in gesprek over de nadere invulling van de geldleningsovereenkomst, meldt Boaz Adank tot slot in zijn brief.