foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Wisselvallig en zacht

Weer

Weersverwachting voor donderdag 28 januari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een rug van hoge luchtdruk zorgt donderdag voor een tijdelijke weersverbetering. Vanaf vrijdag heersen opnieuw lagedrukgebieden met hun regenfronten.

Verwachting voor donderdag
In de nacht van woensdag op donderdag regent het en waait het. Met de ochtend is de regen oostwaarts weg getrokken. Er volgt dan een droge dag met geregeld wat zon. Her en der zijn ook wolken. De zuidwestenwind is met 2 tot 3 Beaufort zwak tot matig. Maximumtemperaturen rond de 9 graden. In de avonduren neemt de bewolking weer toe.

Het weer voor de volgende dagen
Op vrijdag is het winderig vanuit het zuidwesten, matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Lokaal komen rukwinden voor. Verder zijn er vrij veel wolken, met soms plaatselijk wat zon. Het is zeer zacht met maxima van 12 tot 13 graden. Op zaterdag is het nog steeds windig. Dezelfde windrichting en dezelfde sterkte. Het is bewolkt met in de loop van de ochtend opkomende regen. De maximumtemperaturen van 12 tot 13 graden worden in de nanacht en vroege ochtend genoteerd. Op zondag is het ook behoorlijk wisselvallig. De wolken overheersen, slechts heel lokaal is er even wat zon. De westenwind is matig met 3 Beaufort. Maxima rond 9 graden.

Zo was het weer woensdag 27 januari 2016
Maximumtemperatuur 12,4 graden
Minimumtemperatuur 9,8 graden
Neerslag: 3,6 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld woensdag 27 januari 2016 om 17.00 uur