Breda Live 2015.
Breda Live 2015. Vinnie de Laat

Update: Oude bioscoop Breda moet House of DJ's worden met honderdduizend bezoekers

Cultuur

BREDA - De oude bioscoop aan de Reigerstraat in Breda moet een ‘House of DJ’s’ gaan worden. “Als het allemaal rond is, verwacht ik wereldwijd zo’n 100.000 bezoekers per jaar te verwelkomen,” vertelt initiatiefnemer Arnold van der Leden.

Het House of DJ’s moet gaan bestaan uit een DJ Centre en een DJ Experience Centre. Van der Leden speelde al langer met de gedachte. “We willen een soort broedplaats voor dj’s creëren. Breda kent vele populaire dj’s, maar wat is het geheim van die dj’s?”

Door middel van een DJ Centre en DJ Experience Centre probeert Van der Leden antwoord te geven op die vraag. “In het toekomstige DJ Centre moeten dj’s kunnen brainstormen, ideeën kunnen uitwisselen en gewoon lekker kunnen werken. Jong, oud of internationaal; iedereen is welkom”, vertelt Van der Leden.

“Het DJ Experience Centre moet gaan bestaan uit 6 tot 8 zalen, waarin de vraag hoe je een goede dj wordt centraal staat. Daarnaast moet er ook een lunchroom en fanshop in het pand komen.”

Voor de financiering van het totale project is Van der Leden een samenwerking gestart met accountantskantoor Witlox VCS. Van der Leden: “De totale kosten voor het project worden geschat op zo’n vijf miljoen euro. Door middel van een crowdfunding campagne moet er zoveel mogelijk geld binnen komen.” Naast Witlox zijn er nog zo’n twintig andere bedrijven en particulieren die volgens de initiatiefnemer het idee verwelkomen.

House of Dj's is niet het eerste idee voor een dj-concept in Breda. Medio vorig meldde Maurice Vermeulen zich al bij de gemeente Breda met het initiatief voor een University of Dance. Ook dit initiatief zou in het pand van voormalige Casino bioscoop moeten komen.

In het plan voor University of Dance is veel aandacht voor opleidingen voor DJ producer of dance events, die samen met bedrijven uit de dancescene onderdak zouden moeten krijgen in het pand aan de Reigerstraat.

In de plannen van Vermeulen is er plaats voor een winkel met merchandise van onder andere de Bredase dj's maar ook van de stad Breda. Daarnaast ziet Vermeulen een kleine industriële club voor zich waar vrijdag en zaterdags jong talent de kans krijgt om te draaien. "Deze ruimte zou doordeweeks gebruikt kunnen worden als praktijklokaal voor leerlingen", aldus Vermeulen, die het goed zou vinden als de initiatieven die er zijn in elkaar worden geschoven.