Afbeelding
Martin Wessels

Recept van de Week: Jachtschotel

Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week: Jachtschotel.

Ingredienten:

- Bewaar elke dag van de week de kliekjes en maak deze ovenschotel zaterdag of zondag. Tip: maak door de week wat meer, maar schep maar 1 keer op. Meteen goed voor de lijn. Wij hadden Macaroni met gehaktsaus en diverse groenten, Preistamppot, gekookte zoete bataat, gekookte doperwten, een of andere smoothie met besjes, nootjes en nog het een en ander, rode bieten voorgekookt.

- Laat de kliekjes snel afkoelen in de koelkast en gebruik geen spinazie die al is opgewarmd.
- 4 appels ( Jonagold of goudreinetten )
- Kaneel
- Eventueel zelfgemaakte aardappelpuree of als stamppot niet bij de kliekjes zit.
- Olie
- Paneermeel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven). Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine stukken. Doe ze in een pan met een bodempje water. Bestrooi met kaneel en breng het aan de kook. Laat de appelpartjes zachtjes koken tot ze moeszacht zijn. Maak er appelmoes van met een aardappelstamper. Smeer een ovenschaal in met olie en leg hierin laag op laag de kliekjes, bewaar een aardappelrijke stamppot, of aardappelpuree voor de bovenste laag. De een na bovenste laag is de zelfgemaakte appelmoes. Smeer de bovenste laag puree of stamppot goed uit zodat de hele schotel is afgedicht. Strooi hierop paneermeel en besprenkel dat met olie.

Bak de ovenschotel ca. 30 minuten in de oven tot de paneermeel goudgeel gekleurd is.

Bijpassende muziek: Pretty Vicious