NAC wint in de laatste tel met 1-0 van Helmond Sport door een goal van Kenny van der Weg. Peter Visser

Laatste tel goed voor drie punten NAC (foto's)

BREDA – NAC heeft vrijdagavond heel veel geluk gehad. In de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport werd er in de laatste minuut gescoord door Kenny van der Weg, waardoor het 1-0 werd. NAC speelde verder een slechte wedstrijd en oogde inspiratieloos.

Bekijk het fotoverslag van de wedstrijd

Zwaar teleurgesteld was het publiek na de eerste 45 minuten voetbal. En terecht. Het veldspel van NAC was matig en inspiratieloos. Combinaties werden gezocht maar niet gevonden en het tempo lag te laag. Ook was er weinig beweging te zien bij de spelers van NAC, wat het lastig maakte voor de man met de bal aan zijn voet om een medespeler te vinden.

Ook de standaardspelsituaties werden slecht uitgevoerd door NAC. Na de geflopte vrije trap van vorige week, waren het deze week de corners die tegenvielen. Vrijwel alle ballen belandden op het hoofd van een tegenstander. Vlatko Lazic had de 1-0 nog wel op zijn schoen. De vleugelaanvaller werd de diepte ingestuurd door Joey Suk, maar zag zijn inzet naast gaan nadat Helmond Sport-keeper Wouter van der Steen er met zijn vingertoppen aanzat.

Een omslag in het spelbeeld bleef helaas uit in de tweede helft. Het werd alleen maar slechter aan de kant van NAC. Ook de simpele passes kwamen steeds minder vaak aan. Het zorgde voor een morrend publiek in het Rat Verlegh Stadion.

Marinus Dijkhuizen probeerde wat te forceren door Kevin Brands en Danny Verbeek binnen de lijnen te brengen. Brands leek al snel belangrijk te worden, maar vlak voordat hij kon uithalen werd hij uit balans gebracht. Niet voldoende voor een penalty, aldus scheidsrechter Martens. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd het nog even grimmig op het veld tijdens een opstootje aan de zijlijn. Kenny van der Weg en Kevin Visser kregen uiteindelijk de kaart getoond.

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het kenny van de weg die de bal snoeihard in het doel maaide en zo de drie punten voor ploeg redde: 1-0.