Afbeelding

‘Gevecht tussen twee groepen, maar niet geschoten’ (video)

Politie

BREDA - Het incident dat in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond in de Graanbeurs lijkt te zijn ontstaan nadat twee bezoekers aan het feest het met elkaar aan de stok kregen. “Daarna gingen twee groepen met elkaar vechten”, aldus een geschrokken studente, die getuige was.

De politie onderzoekt nog of er, zoals in de eerste berichten werd vermeld, geschoten is. “We hebben aan aantal mensen dat zegt van wel, een aantal dat zegt van niet”, aldus de politiewoordvoerster zondagmiddag. “Vandaar dat we op zoek zijn naar meer filmpjes en naar getuigen.”

De studente: “Ik heb niks gehoord van een schot.” Dat laatste bevestigt ook eigenaar Raymond Elzerman. “Absoluut niet. Dat was ook de conclusie van het technisch onderzoek naar kruitsporen en hulzen. Die zijn niet gevonden.” Hij spreekt van een stevige knokpartij, maar niet van paniek. “Het was wel even heftig en spannend, maar beveiligers waren snel ter plaatse, net als de politie.”

“Het is niet waar dat er geen paniek was”, vertelt de studente, die getuige was van de knokpartij. “Mensen vlogen in paniek over het podium om een veilige plek te zoeken, brede stoere jongens gilden alsof er een aanslag was.”

Op een filmpje dat aan BredaVandaag werd toegestuurd is te zien hoe enkele bezoekers over de bar klimmen, flessen uit de koeling pakken en daarmee andere bezoekers bekogelen. “Je zag mensen helemaal bebloed rondlopen, er werd zelfs met barkrukken gegooid”, aldus de getuige.

Dat laatste is ook in het filmpje te zien. Daarin is overigens ook te zien dat het gaat om een paar mensen aan beide kanten. Andere bezoekers zoeken beschutting en houden zich afzijdig.

Het gevecht brak uit tegen kwart voor vier. “We wilden net onze jassen gaan halen”, aldus de studente. “Een vriend nam ons mee naar een hoek van de zaal en schermde ons af.”

Na vijf minuten was het gevecht voorbij. “Daarna mochten we een voor een naar buiten om onze jas te halen.” Voor de studente, die samen met een paar vriendinnen het feest Intense bezocht, was het een angstig einde van gezellige avond. “Want het was echt heel leuk, goed verzorgd, maar dit was echt niet normaal.”

Ook Elzerman spreekt van een gezellige avond, totdat het gevecht uitbrak. “De muziek was al uit toen twee groepjes elkaar tegen kwamen die elkaar niet zo leuk vonden.”