Afbeelding
Facebook/boerkeverschuren

Boerke Verschuren scoort internethit met carnavalsgevel

Algemeen carnaval

GINNEKEN - Het is de natte droom van elke ondernemer: een publiciteitscampagne bedenken die onder een zo groot mogelijk publiek de tongen losmaakt tegen een budget dat in geen verhouding staat. Dat is café Boerke Verschuren gelukt met de carnavalsgevel van dit jaar.

Het is nogal een confronterend plaatje. Op de gevel is een op haar rug liggend vrouwspersoon te zien, met op de plaats van haar vagina een uitsparing voor de deur van het café. De tekst maakt het compleet: Praktijk voor Ginnekologie, daarmee verwijzend naar het dorp én naar het beroep waaraan de gevel is gekoppeld: dat van gynaecoloog.

Sinds publicatie van de gevel is het bericht honderden keren geliket en gedeeld. En kwamen ook de reacties los. Positief, maar ook van mensen die de link tussen Ginneken en Ginnekologie niet snappen.

Het café plaatste daarom donderdagmorgen nog maar eens een uitleg op Facebook. “Omdat dit nu heel Nederland doorgaat moet ik hieronder beginnen met het melden van iets redelijk essentieels. Namelijk, ons cafe staat inderdaad in de Bredase wijk ‘Ginneken’, vandaar de woordspeling en dubbelzinnige grap, maar iedereen vindt er wat van en dat mag gelukkig ook in Nederland en het is behoorlijk interessant om te zien wat dit doet”, staat te lezen.

“De meningen lopen behoorlijk uiteen en dat was ook inderdaad te verwachten. We laten ook bewust alle reacties positief of negatief staan omdat wij vinden dat dit moet kunnen in Nederland. Het is misschien het randje opzoeken en voor sommigen zijn we erover heren. Dat mag. Onze intentie is in ieder geval om er een gezellig mooi carnavalsweekend van te maken zonder dat deze gevel, met dit thema, als enige vorm van vrijbrief te zien om maar alles te kunnen doen!”

“Daar ligt ook zeker een taak voor ons en die nemen wij ook heel serieus want dan is ook een gevolg als je hiervoor kiest. Dus gaan wij voor een zeer mooi en vooral gezellig carnaval 2016!”