foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Wisselvallig weer tijdens de carnavalsdagen; kans op rukwinden

Weer carnaval

Weersverwachting voor Carnaval 2016: 6 – 9 februari

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied zaterdag juist west van Ierland heeft regenfronten over de Britse eilanden liggen en die fronten komen in de loop van zaterdagavond naar Nederland.

Verwachting voor zaterdag
Op zaterdag overdag is het meestal bewolkt, maar droog. Lokaal kan de zon even knipogen. De wind waait matig uit het zuiden met gemiddeld 3 tot 4 Beaufort. Het is zeer zacht met 12 graden. In de avond op nadering van de regenfronten trekt de wind aan. Ze wordt sterker met windstoten tot 75 km/u. Verder gaat het in de loop van zaterdagavond regenen.

Het weer voor de volgende dagen
Op zondag is het wisselend bewolkt. Dat wil zeggen soms schijnt de zon en dan is het weer zwaar bewolkt. Uit de bewolking vallen enkele lokale buien. De wind waait gemiddeld matig uit het zuidwesten, maar er komen ook rukwinden voor, metname in de buurt van buien. Maxima rond 9 graden. In de loop van de avond komt er nieuwe regen (veel) opzetten. Ook zwelt de wind flink aan. Op maandag is het wisselend bewolkt met pittige buien en een forse wind (gemiddeld 5 Beaufort) uit het zuiden of zuidwesten. Lokaal komen rukwinden voor tot 80 km/u. Maxima rond 9 graden. Op dinsdag neemt de wind in kracht af naar matig uit het westen. Ook zakt de middagtemperatuur naar 7 graden. Er zijn opklaringen met een enkele lokale bui.

Zo was het weer vrijdag 5 februari 2016
Maximumtemperatuur 11,6 graden
Minimumtemperatuur 3,4 graden
Neerslag: 1,0 mm regen
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)
Weersverwachting opgesteld vrijdag 5 februari 2016 om 21.00 uur