foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Winderige Carnavalsmaandag

Weer

Weersverwachting voor maandag 8 februari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied juist noord van Schotland heeft een stevig windveld liggen op de zuidelijke Noordzee en boven de Lage Landen. In de nacht passeren regenfronten terwijl later op maandag een felle buienlijn passeert.

Verwachting voor maandag
In de nacht naar maandag regent het uitgebreid en gaat het ook al steviger waaien met gemiddeld 5 Beaufort uit het zuidwesten en windstoten tot ca 75 km/u. In de ochtend trekt de regenzone vrij snel oostwaarts weg. Ze wordt gevolgd door opklaringen met nu en dan zon. De wind luwt dan tijdelijk iets om  vervolgens in de loop van de middag opnieuw aan te zwellen. Tijdens de tweede middaghelft en in de avonduren is de wind gemiddeld 5 tot 6 Beaufort met rukwinden van 75 tot 90 km/u. Verder passeren dan ook stevige buien die vergezeld kunnen gaan van hagel en onweer. Maximumtemperaturen tot 10 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Het blijft de hele week sterk wisselvallig. Op dinsdag trekt een lagedrukgebied over Nederland waardoor de wind bijna weg valt. Ze waait dan zwak uit het zuidwesten. Verder dan veel wolken met regen. Op woensdag is het wisselend bewolkt met enkele gure buien en een matige westenwind. Wordt het dinsdag nog 8 graden, woensdag wordt het niet meer dan 7 graden. Donderdag gaat de wind matig uit het zuidoosten waaien. Het is aanvankelijk droog met mogelijk een beetje zon. In de loop van de dag regen vanuit Belgiƫ en waterkoud.

Zo was het weer zondag 7 februari 2016
Maximumtemperatuur 12,0 graden
Minimumtemperatuur 7,4 graden
Neerslag: 2,4 mm regen
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld zondag 7 februari 2016 om 22.00 uur