Afbeelding
Peter Visser

Hellemons definitief hoofd opleidingen NAC

NAC

BREDA - NAC-trainer Eric Hellemons stopt als assistent bij het eerste en richt zich vanaf heden volledig op zijn werk als hoofd opleidingen. Hellemons combineerde de functies sinds afgelopen juni.

Bij de opleiding werkt Hellemons samen met manager Jeugdopleiding Tim Gilissen. Hellemons richt zich als Hoofd Jeugdopleiding met name op het voetbaltechnische deel en de aansluiting bij de selectie. “Hij houdt hierbij een directe lijn met de technische staf in Zundert, maar zal niet meer als assistant-trainer aansluiten bij de trainingen en wedstrijden van de hoofdmacht”, aldus NAC.

Hellemons werd na het ontslag van Nebojsa Gudelj eind november 2014 overgeheveld vanuit de C1 om leiding te geven aan de hoofdmacht van NAC. Sinds de komst van Robert Maaskant in de daaropvolgende winterstop fungeerde hij samen met Rob Penders als assistent-trainer bij het eerste elftal. Na het ontslag van Maaskant eerder dit seizoen was hij wederom even waarnemer.

"Het is fijn om mij volledig te kunnen richten op de jeugd”, vertelt de oud-speler tegenover NAC. “De degradatie heeft laten zien hoe belangrijk het is om gedegen Jeugdopleiding te hebben. Het is mijn passie om dagelijks met jonge spelers bezig te zijn en ze zienderogen te verbeteren.”

Voor technisch directeur Hans Smulders is duidelijk dat NAC hiermee laat zien hoe belangrijk de Jeugdopleiding is voor de toekomst van de club. “Het raamwerk om de Jeugdopleiding succesvol te maken is hiermee compleet”, aldus Smulder tegenover NAC.