foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Vrijdag fraai, weekend wisselvallig

Weer

Weersverwachting voor vrijdag 12 februari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Tussen een hogedrukgebied boven de Noorse Zee en een lagedrukgebied bij het westen van Frankrijk is het in Nederland rustig weer.

Verwachting voor vrijdag
De nacht naar vrijdag is helder en vrij koud met minimumtemperaturen rondom het vriespunt. Dat betekent in de vroege ochtend autoruiten krabben. Verder overdag droog met geregeld zon afgewisseld door onschuldige wolken. Er staat gemiddeld een matige zuidoostenwind van 3 Beaufort. Het voelt wat frisjes aan de wind en de thermometers wijzen in de middag een graad of 7 aan.

Het weer voor de volgende dagen
Op zaterdag is het veelal bewolkt. Aanvankelijk kan de dag nog droog beginnen, maar gaandeweg gaat het vanuit België regenen. De wind waait met 3 Beaufort matig uit het oosten. Het is kil met 6 graden. Op zondag blijft het bewolkt en regenachtig. De wind is daarbij gedraaid naar noord tot noordwest en iets in kracht toegenomen naar 4 Beaufort. De temperaturen komen niet hoger dan ongeveer 4 graden. Lokaal kan de regen tijdelijk overgaan in enige natte sneeuw. Op maandag weinig verandering ten opzichte van zondag. Het is meestal bewolkt met kans op enige regen of enige natte sneeuw. De noordenwind is matig en de temperaturen schommelen in de middag rondom de 3 graden.

Zo was het weer donderdag 11 februari 2016
Maximumtemperatuur 9,0 graden
Minimumtemperatuur 1,4 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 11 februari 2016 om 22.00 uur