Afbeelding
Freek de Swart

Aftrap project ‘Integratie door wijkparticipatie’

Algemeen

BREDA – Vijftig kandidaten starten op dinsdag 16 februari met het project ‘Integratie door wijkparticipatie’ van AMIF, het Asiel, Migratie en Integratiefonds. Miriam Haagh, coördinerend wethouder transformatie sociaal domein is aanwezig bij de officiële aftrap.

Gemeente Breda heeft samen met vijftien verschillende partners Europese subsidie weten te bemachtigen voor het project ‘Integratie door wijkparticipatie’. Het doel van het project is om migranten zo goed mogelijk in de Bredase samenleving te laten integreren en participeren. Daarom is een subsidieaanvraag ingediend bij en toegekend door het Asiel, Migratie en Integratiefonds (AMIF). Gemeente Breda kreeg ongeveer 1,2 miljoen euro subsidie uit Europa voor het integratieproject. Het project kost in totaal 1,6 miljoen euro.

Het totale project richt zich op de 3117 Bredase migranten die afkomstig zijn uit een niet-westers land. De projectdeelnemers verblijven rechtmatig in Nederland, maar zijn statushouder omdat ze geen Nederlands paspoort hebben. De focus van het integratieproject ligt op migranten die na het inburgeringsexamen nog niet de stap hebben kunnen maken naar goede participatie in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Ook is er aandacht voor migranten met een uitkering en jonge en vrouwelijke migranten met beperkte werkervaring.

Op 16 februari start het eerste deelproject dat wordt uitgevoerd door Talitha Arise, Kellebeek College, Vluchtelingenwerk en ATEA-groep.