Afbeelding
Youtube.com/Excelsior

Dijkhuizen: ‘We moeten vol aan de bak’

NAC

BREDA - Voor NAC wacht vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen de nummer 17 van de ranglijst, Fortuna Sittard. De Bredanaars hebben na het gelijkspel tegen MVV en de nederlaag tegen Emmen wat goed te maken, vindt trainer Marinus Dijkhuizen.

“We moeten vol aan de bak, want we moeten het publiek weer voor ons winnen”, vertelt de hoofdcoach op de officiële website. “Wat mij betreft is het gas geven en vanaf het eerste moment laten zien dat we willen winnen en een uitslag neer willen zetten.”

NAC mist vrijdagavond de geschorste Kenny van der Weg. Als vervanger gaat verdediger Donny Gorter spelen. Daar tegenover staat de van een schorsing teruggekeerde aanvaller Mats Seuntjens.

Dijkhuizen richt zijn pijlen op de nacompetitie. Hij gaat daarbij goed kijken waar zijn ploeg zich kan verbeteren na deze wedstrijd.. “We zijn wat dat betreft zoekende naar hoe het beter kan, omdat het beter moet. Uiteindelijk hebben we het doel om Eredivisie te spelen. Eén van de opties is om met de punt naar voren te spelen."

NAC speelt tot het einde van de competitie nog 11 thuiswedstrijden. Met de wedstrijd van vrijdagavond erbij staat er nog zes thuiswedstrijden en vijf uitwedstrijden op het programma.

Gezien de ranglijst speelt NAC nog drie lastige wedstrijden. Sparta-uit, VVV-uit en mogelijk Go Ahead-uit worden pittige wedstrijden voor de Bredanaars. Al moet NAC gewoon ook tegen de ‘kleine’ tegenstanders punten pakken om zich op de best mogelijke manier te plaatsen voor de nacompetitie.