Afbeelding
Nico Koevoets

Regenachtig en winderig weekend

Weer

Weersverwachting voor zaterdag 20 februari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
De fronten van een lagedrukgebied bij IJsland trekken zaterdag Nederland en Belgiƫ binnen. Ze brengen regen en wind. De fronten van dit systeem blijven
vervolgens tot maandagochtend over onze streken slepen.

Verwachting voor zaterdag
Reeds in de nacht van vrijdag op zaterdag is het gaan regenen. Het druilerige motregenweer houdt zaterdagochtend aan. Gedurende de middag gaat het harder en ook langdurig regenen. De zuidwestenwind waait met gemiddeld 4 tot 5 Beaufort, matig tot vrij krachtig. Daarnaast zijn er rukwinden van 70 tot 80 km/u. Het kwik stijgt terug in de dubbele cijfers: ca 11 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op zondag blijft het bewolkt en regenachtig. Ook de wind is qua richting en sterkte hetzelfde als op zaterdag. De temperaturen veranderen ook niet met ca 11 graden. De regen trekt uiteindelijk maandagochtend vroeg oostwaarts weg. Ze wordt gevolgd door opklaringen met een wisselende bewolking. De wind waait gemiddeld matig uit het westen. De temperatuur die in de ochtend nog 9 graden is, daalt in de loop van de middag naar 7 graden. Op dinsdag is het wisselend bewolkt met soms zon en meestentijds droog weer. Op een enkele lokale regenbui na. De wind waait matig uit west tot noordwest. Het voelt frisjes aan met ca 7 graden.

Zo was het weer vrijdag 19 februari 2016
Maximumtemperatuur 9,3 graden
Minimumtemperatuur 1,1 graden
Neerslag: 4,0 mm regen
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 19 februari 2016 om 22.00 uur