foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Wisselend bewolkt, een enkele lokale bui

Weer

Weersverwachting voor woensdag 24 februari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Tussen een hogedrukzone boven het oostelijk deel van de Atlantische Oceaan en een lagedrukgebied boven Scandinaviƫ staat boven Nederland een luchtstroming vanaf de Noordzee.

Verwachting voor woensdag
In de vroege ochtend liggen  de temperaturen rond het vriespunt. Dat betekent kans op gladde weggedeelten en autoruiten krabben. Vervolgens is het wisselend bewolkt. Soms schijnt de zon, soms zijn er zware wolken. Het grootste deel van de dag is het droog, maar lokaal kan er wel een enkele bui vallen. De wind waait met 2 of 3 Beaufort zwak tot matig uit het westen. Middagmaxima rond de 7 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Ook in de nacht naar donderdag vriest het licht. Overdag is het wisselend bewolkt met een enkele lokale bui. De westenwind is zwak tot matig. Maximumtemperaturen rond de 8 graden. De vrijdag begint met lichte vorst. Overdag droog, wolkenvelden afgewisseld met wat zon. Temperaturen tot 7 graden. Op zaterdag waait er een schrale matige oostenwind van 4 Beaufort. De zon schijnt regelmatig, soms zijn er wolken. Het is frisjes met een graad of 6.

Zo was het weer dinsdag 23 februari 2016
Maximumtemperatuur 9,2 graden
Minimumtemperatuur 3,8 graden
Neerslag: 2,2 mm regen
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld dinsdag 23 februari 2016 om 22.00 uur