Houtmarktpassage ingang Halstraat
Houtmarktpassage ingang Halstraat Wijnand Nijs

Geen vooruitgang renovatie Houtmarktpassage

Algemeen

BREDA - Het lijkt erop dat de voorgenomen renovatie van de Houtmarktpassage voorlopig geen doorgang vindt. De eigenaren zitten nog steeds niet op één lijn en dat betekent dat er eerst een levensvatbaar plan moet worden gevonden, zo vertelt projectleider Rob Keijzer.

De renovatie van de passage houdt in dat de winkelpassage weer een actueel uiterlijk krijgt. Na de opknapbeurt moet de Houtmarkt meer belangstelling krijgen van winkeliers en van winkelend publiek.

Het oorspronkelijke plan was dat de renovatie eind dit voorjaar zou beginnen. Eind 2015 werd al bekend dat dat niet zou lukken. In de Houtmartkpassage krijgen twintig eigenaren afhankelijk van hun aandeel in de passage stemmen. Eind 2015 bestond niet de meerderheid van 75 procent die nodig was om het plan door te laten gaan.

Keijzer: “Er wordt gewoon geen vooruitgang geboekt. De uitdaging is om een plan te vinden waar wel een heel groot deel van alle eigenaren voor is. Iedere eigenaar heeft natuurlijk zijn eigen belangen maar om een plan erdoor te krijgen heb je in veel gevallen meer dan tachtig procent nodig. We zijn opzoek naar een plan waar die tachtig procent gehaald kan worden en op dit moment is nog niet in beeld welk plan dat zou kunnen zijn. Dus zolang het plan er niet is blijft de Houtmarkt zoals hij is.”