Foto Annemijn Minneboo
Foto Annemijn Minneboo

Gedode verzetsstrijder en tekenleraar krijgt eerbetoon op OLV

Algemeen

BREDA - Het Onze Lieve Vrouwelyceum (OLV) zal onder meer dankzij medewerking van Cultuurwinkel Breda op 1 maart officieel de Paul Windhausenkamer openen. Daarmee krijgt Paul Windhausen een permanente plaats in de school waar hij ooit werkzaam was.

Windhausen was tekenleraar op het OLV. Daarnaast staat hij bekend om zijn rol als verzetsstrijder. Op 4 oktober 1944 werd hij gedood door de vijand op de Vloeiweide. Als eerbetoon aan Windhausen is de straat waaraan het OLV ligt naar hem vernoemd.

Nu komt er dus nog een eerbetoon. Een aantal docenten van het OLV heeft zich ingezet om een kamer in te richten met een permanente tentoonstelling over de voormalig verzetsstrijder. Daarmee komen enkele werken van Windhausen, in combinatie met een tekstuele toelichting, permanent in beeld bij de leerlingen van het OLV. De kamer is namelijk ook een doorgang voor leerlingen. Daarnaast laat het OLV door het tentoonstellen van historische documenten de tijdgeest zien van de periode waarin Windhausen actief was.