Gilbert Gooijers en Jeroen van Glabbeek.
Gilbert Gooijers en Jeroen van Glabbeek. Carl Mureau

Nieuwe overname CM; Bredaas bedrijf biedt app-bouwer doorstart

Economie

BREDA/ENSCHEDE - Mobiele serviceprovider CM uit Breda neemt app-ontwikkelaar Service2Media in Enschede over. Het pushnotificatieplatform CERTA Push van Service2Media werd al eerder door CM overgenomen. Service2Media werd afgelopen week failliet verklaard.

Het aantal medewerkers dat meegaat in de overname in vooralsnog onbekend. "Wel wordt geprobeerd om zoveel mogelijk werkgelegenheid binnen Service2Media in Enschede te behouden", aldus CM in een persverklaring.

CM zet de diensten van Service2Media voort zodat klanten ervan zijn verzekerd dat hun diensten continueren. Mobiele apps van klanten van Service2Media blijven door de overname geborgd en functioneel. De overname wordt uitgevoerd door het CM-onderdeel OneSixty, het app-bedrijf dat CM overnam in 2013.

"De rechter-commissaris is reeds formeel akkoord gegaan met de overname van de onderdelen door CM. Daarbij hoort ook het app-ontwikkelingsplatform M2Active, dat door CM wordt in de huidige vorm wordt uitgefaseerd en omgevormd tot een pakket dat binnen de huidige diensten van CM past en zich richt op het ontwikkelingen van succesvolle apps", aldus het Bredase bedrijf.

Jeroen van Glabbeek, CEO van CM: "De overname van CERTA Pushplatform van Service2Media vorige maand past binnen de strategie om meer vormen van mobiele communicatie te bieden en betekent dat CM definitief de term 'sms-bedrijf' ontstijgt. Dat begon met de introductie Hybrid Messaging, dat sms- en pushmessaging combineert. Deze overname versnelt die ontwikkeling en kent bovendien een sterk en bewezen trackrecord. CM bedient en kent al veel klanten die via CERTA Push mobiele berichten sturen.”

 

“Afgelopen vrijdagavond ontstond de kans om een doorstart te kunnen maken met Service2Media. Die kans hebben we met beide handen aangegrepen en vanaf aanstaande maandag gaan we samen met het ervaren team van Service2Media verder werken aan het succes van onze klanten op mobiel gebied."