Artist impressie Willemstraat.
Artist impressie Willemstraat. gemeente Breda

Ombouw Willemstraat naar groene loper binnenstad start maandag

Algemeen

BREDA - In vier fasen gaat een aannemer vanaf maandag in opdracht van de Gemeente Breda aan de slag met de reconstructie van de Willemstraat.

De gehele opknapbeurt van de Willemstraat duurt tot en met juli. De straat krijgt een nieuw middendeel met meer ruimte voor voetgangers, die op die manier richting het Valkenberg en de Bredase binnenstad worden geleid. De straat is dan op tijd klaar voor de opening van de centrumzijde van het station. Die staat gepland voor het najaar, waarschijnlijk september.

De aannemer gaat eerst aan de slag met de Willemsbrug en omgeving Academiesingel daarna volgt de kruising Academiesingel - Willemstraat. Daarna worden de westzijde en de oostzijde van de straat aangepakt.

Tijdens de eerste fase wordt gewerkt ‘in het verkeer’, aldus de gemeente. Deze fase loopt van 29 februari tot en met 30 maart. Voetgangers en fietsers van en naar het station kunnen tijdens deze fase de Willemsbrug gewoon gebruiken. Op de Academiesingel is verkeer in twee richtingen mogelijk.