Clinic Maaskant bij de Graaf.
Clinic Maaskant bij de Graaf. Bo Klaarwater

OSHB stopt; sportcoaches door onder Sportcoaches Breda

Sport

BREDA - De Stichting Open Sportcentrum Haagse Beemden heeft deze week besloten met haar activiteiten te stoppen. Voor de drie sportcoaches en voor de activiteiten heeft dat geen gevolgen, zegt Breda Actief.

“De drie coaches waren al in dienst van Breda Actief  en dat blijft zo”, aldus Moniek van der Velden namens Breda Actief. De coaches gaan vanaf 7 maart aan de slag onder de vlag van Sportcoaches Breda.

Voor het schoolseizoen 2015-2016 zijn afspraken gemaakt tussen verschillende partijen en OSHB. Sportcoaches Breda neemt deze afspraken over, vertelt Van der Velden. “Breda Actief vindt het jammer dat OSHB zonder overleg alle activiteiten stopzet en zet alles op alles om te zorgen dat de kinderen kunnen blijven sporten. Er wordt e´e´n week pauze ingelast om alles in beeld te krijgen voor wat betreft beschikbaarheid werkruimte sportcoaches en studenten, beschikbaarheid en transport van materialen, computerbestanden en dergelijke.”

De schoolbesturen zijn door Breda Actief op de hoogte gebracht en de kinderen en hun ouders worden in de komende periode gei¨nformeerd via een flyer.

De sportcoaches ondersteunen basisscholen in de wijk bij gymlessen en ondersteunen projecten waarbij beweging van kinderen tussen 4 en 12 jaar wordt gestimuleerd. In Breda werken op dit moment 24 sportcoaches, in totaal 20,5 fte. Zij werken voor projectpartners Deltalent, Jeugdsport- en cultuurfonds, Teamplay@NAC, Breda Actief en tot 1 januari 2016 voor OSHB.                        

Vanaf 7 maart werken sportcoaches en studenten in de Haagse Beemden onder de naam Sportcoaches Breda, vertelt Van der Velden. “Er verandert verder niet veel. Dezelfde accommodaties blijven op dezelfde tijden beschikbaar, de gratis buitenschoolse activiteiten gaan door, alle stagiaires kunnen hun stage gewoon doorstarten, de gymlessen op scholen gaan door, de schoolsportdagen, De Koningsspelen en de clinics die sportverenigingen geven op de scholen.”