Studenten van het Cios in Breda werkten dinsdagmiddag een triatlon rond de Asterdplas.
Studenten van het Cios in Breda werkten dinsdagmiddag een triatlon rond de Asterdplas. Vinnie de Laat

Ice Cold Challenge toch niet in de Kuil, maar in Drimmelen

Algemeen

BREDA/PRINSENBEEK - De waterkwaliteit en de ganzenpoep bij de Asterdplas was voor de leerlingen van het Cios aanleiding hun Bob Miley’s Ice Cold Challenge te verplaatsen naar de Kuil. Tenminste, dat was het plan. De Kuil blijkt er niet klaar voor. "Nu is het zondag bij Beachclub Puur in Drimmelen."

De koude duik is zondag om 11.00 uur plaats in Drimmelen en niet in Breda of Prinsenbeek. Het was even schakelen, maar: "Opgeven is geen optie, zullen we maar zeggen." 

Afgelopen week werd duidelijk dat de provincie een negatief zwemadvies heeft afgegeven voor de Asterdplas. Ook al geldt dat pas vanaf mei, de organiserende leerlingen wilden het zekere voor het onzekere nemen. Vandaar de uitwijk naar de Kuil en nu dus Drimmelen.

Met de Challenge, georganiseerd door leerlingen van de topsportklassen, zamelt het Cios geld in voor de Alpe D’Huzesactie. 34 leerlingen en vier docenten van het Cios fietsen op 2 juni zo vaak mogelijk gesponsord de Alpencol op om op die manier geld te vergaren voor onderzoek naar kanker.

De duik zondag staat open voor iedereen. Deelname kost tien euro. Voor de kijkers zijn er verschillende kraampjes waar spullen verkocht worden waarvan de opbrengst eveneens naar de actie gaat.

Onder de deelnemers is ook de Bredase judoka Roy Meyer, die onlangs nog verkozen werd tot Sportman van het Jaar in Breda. Meyer gaat later dit jaar naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook NAC-talent Grad Damen komt