Controle ME op Dr Struyckenplein. foto Perry Roovers/SQ Vision
Controle ME op Dr Struyckenplein. foto Perry Roovers/SQ Vision

Vier keer 1500 euro boete voor automobilisten

Politie politiecontrole

BREDA - Bij verschillende controles is Breda heeft de belastingdienst aan vier automobilisten een boete opgelegd omdat ze ten onrechte met een buitenlands kenteken reden. Dat kost de bestuurders ieder 1500 euro.

De boetes werden opgelegd tijdens controles die plaatsvonden tussen 19.00 en 23.30 uur. Op het Dr. Struykenplein, Graaf Engelbertlaan, Ambachtenlaan, Haagweg, Lunetstraat en de Mastbosstraat controleerden belastingdienst, de vreemdelingenpolitie en agenten van het team Weerijs onder meer op snelheidsovertredingen, alcoholgebruik in het verkeer, door rood licht rijden, geen helm dragen, geen gordel dragen en het op orde zijn van de belastingpapieren.

In totaal werden 9 bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast werd een 30-jarige bromfietser uit Breda aangehouden voor het rijden onder invloed en voor het feit dat hij inbrekerswerktuigen bij zich had. Ook reed hij zonder licht en had hij geen helm op. Het is volgens de politie ook mogelijk dat de bromfiets waar hij op reed gestolen was want er zat geen contactslot meer in, starten moest door middel van draadjes verbinden.

Een 21-jarige Bredanaar werd aangehouden omdat hij nog een straf open had staan van 120 dagen. Aan de Haagweg werd in een horecagelegenheid een controle gehouden op de naleving van de regels. De uitbater van de gelegenheid was hierover erg ontstemd en beledigde de agenten die de controle uitvoerden. Hij is hiervoor aangehouden.

Ook werden door de belastingdienst  twee auto’s in beslag genomen omdat er nog betalingen open stonden.