Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Grote controle op gestolen fietsen in centrum Breda

Politie

BREDA  - De politie heeft vrijdagmiddag samen met medewerkers van het onderdeel Fietshandhaving Parkeerbedrijf van de gemeente Breda een fietscontroleactie gehouden in het centrum van Breda.

In de Karnemelkstraat controleerden ze tweehonderd gestalde fietsen en keken ze of deze als gestolen geregistreerd staan. Politie en gemeente proberen op deze manier het aantal fietsdiefstallen terug te dringen.

Bij de controle werden geen gestolen fietsen aangetroffen. Wanneer er wel sprake zou zijn van een gestolen fiets, wordt deze gelabeld met daarop de mededeling ‘deze fiets staat als gestolen geregistreerd’ en wordt er een nieuw slot op gezet. Op deze manier kan de huidige eigenaar de fiets niet meer meenemen. De ‘eigenaar’ van de fiets wordt daarna opgeroepen om zich binnen 10 dagen te melden op het politiebureau aan het Chasséveld in Breda.

Als na controle op het politiebureau blijkt dat de huidige eigenaar van de fiets op een eerlijke manier aan de tweewieler is gekomen, wordt het nieuwe slot weer verwijderd. Als er na 10 dagen niemand voor de gelabelde fiets op het politiebureau verschijnt, wordt de fiets door de gemeente opgehaald.