De nummer zeventien van de eerste divisie Fortuna Sittard bleek niet sterk genoeg om het NAC vrijdagavond lastig te maken.  NAC won met 5-0.
De nummer zeventien van de eerste divisie Fortuna Sittard bleek niet sterk genoeg om het NAC vrijdagavond lastig te maken. NAC won met 5-0. Peter Visser

NAC maakt zich op voor ‘Slag om Venlo’

NAC

VENLO/BREDA - Het kan met recht ‘De Slag om Venlo’ genoemd worden: de wedstrijd tussen VVV en NAC, deze vrijdagavond. De belangen zijn groot in deze wedstrijd tussen de nummer twee en de nummer drie van de eerste divisie.

NAC kan het gat van drie punten dichten bij winst en daarmee zicht houden op de tweede plaats op de ranglijst. Bij verlies kan die tweede plaats, die zorgt voor een gunstig uitgangspunt bij de nacompetitie, wel eens aardig uit het zicht raken.

VVV-NAC is al weer de derde ontmoeting met een Limburgse tegenstander in twee weken tijd. Na een teleurstellend gelijkspel tegen MVV werd afgelopen vrijdag met 5-0 van het zowel sportief als financieel kwakkelend Fortuna Sittard gewonnen.

NAC speel in Venlo zonder verdediger Kenny van der Weg, die de tweede en laatste wedstrijd van zijn schorsing uitzit. Daarnaast mist trainer Marinus Dijkhuizen ook de nog steeds gebleseerde Jesse van Bezooijen en Brandon Robinson. Vlatko Lazic is wel weer beschikbaar.

In Venlo kan de 18-jarige Enes Ünal laten zien dat hij van toegevoegde waarde is voor NAC. De jonge Turk debuteerde afgelopen vrijdag en maakte meteen een echte spitsengoal.

VVV-NAC begint om 20.00 uur.