Op het dak van basisschool Noorderlicht liggen sinds begin 2016 160 zonnepanelen.
Op het dak van basisschool Noorderlicht liggen sinds begin 2016 160 zonnepanelen. Wijnand Nijs

Tennishal Jeugdland in Ulvenhout krijgt zonnepanelen

Algemeen

ULVENHOUT - De tennishal van Jeugdland in Ulvenhout krijgt per maart 325 zonnepanelen op het dak geplaatst door de Ulvenhoutse Energie Coöperatie Anneville. Om te kunnen starten was naast subsidie van gemeente Breda nog € 70.000,- nodig. Dit bedrag is opgehaald door middel van crowdfunding.

Maandag 22 februari werd het contract voor ‘Zon op Jeugdland’ getekend door alle betrokken partijen. De verwachte jaarlijkse opbrengst is volgens de Energie Coöperatie minimaal 70.000 kWh, geleverd aan de gebruikers op Jeugdland.

De totale installatie kost in totaal 100.000. Gemeente Breda heeft een subsidie verleend van € 30.000 voor de realisatie van dit project. Het resterende bedrag van € 70.000 euro is in minder dan een maand bij elkaar gebracht door leden van de Energie Coöperatie Anneville, samen met de gebruikers op Jeugdland. Het geld is bij elkaar gebracht door middel van onderhandse leningen te verstrekken in coupures van € 1000 elk en een rente op deze coupures van 3,9%

De verwachting is dat de lening in tien jaar is afgelost. Alle opbrengsten uit de installatie worden namelijk gebruikt om de lening zo snel mogelijk te kunnen aflossen.