Het oefenduel NAC Breda - RKC Waalwijk op de open dag van NAC Breda.
Het oefenduel NAC Breda - RKC Waalwijk op de open dag van NAC Breda. Peter Visser

VVV maatje te groot voor NAC in strijd om tweede plaats

BREDA - NAC heeft vrijdagavond de belangrijke wedstrijd tegen VVV Venlo verloren. In De Koel werd het uiteindelijk 4-3 voor de Limburgers. De score had veel hoger kunnen oplopen, maar Jelle ten Rouwelaar keepte een geweldige wedstrijd. Helaas voor de doelman leverde het geen punten op.

Het was een vermakelijke wedstrijd tussen VVV Venlo en NAC Breda. Vanaf het begin af aan was het de thuisploeg die licht overwicht had in de wedstrijd. De ploeg van Maurice Steijn probeerde NAC vroeg onder druk te zetten en oogde wat agressiever op het veld. Marinus Dijkhuizen voorspelde van te voren al dat hij eindelijk een tegenstander trof die eens niet de bus zou parkeren voor de eigen zestien en daar kreeg hij gelijk in.

NAC kwam op voorsprong in De Koel. Het was Mats Seuntjens die er met een geweldige solo voor zorgde dat Sjoerd Ars de 0-1 binnen kon schieten. Zichtbaar opgelucht vierde hij zijn dertiende goal van het seizoen. VVV boog de achterstand voor rust nog om tot een voorsprong. Twee keer was het centrale verdediger Kristiaan Haagen die de corner verzilverde. De eerste keer deed hij dat door knap binnen te koppen. Zijn tweede maakte hij vlak voor rust, nadat Jelle ten Rouwelaar de bal niet goed kon wegwerken.

Het spelbeeld veranderde niet na de thee. VVV Venlo ging op jacht naar de derde treffer, maar kreeg te maken met een zeer sterk keepende Jelle ten Rouwelaar. Na een paar uitstekende reddingen moest hij echter het antwoord verschuldigd blijven op de inzet van Gianluca Nijholt, die de doelman passeerde met een lob.

Ten Rouwelaar bleef na de 3-1 vervolgens knap op de been door zeker drie grote kansen uit zijn doel te houden. In de spaarzame momenten dat NAC gevaarlijk werd in de tweede helft profiteerde Sjoerd Ars maximaal door zijn tweede van de avond te maken en NAC hoop te geven op één punt. Ten Rouwelaar hield die hoop lang vast, maar Johnatan Opoku had goed opgelet bij de de treffer van Nijholt en scoorde ook met een lob: 4-2.

VVV vertikte het verder uit te lopen, omdat het telkens op Ten Rouwelaar stuitte. De laatste minuten werden nog spannend nadat Haagen de bal in eigen doel werkte en de 4-3 op het scorebord zette. NAC ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar VVV won uiteindelijk verdiend.