Afbeelding
Tom van der Put

Vluchtende dronken vechtersbaas rijdt auto in de prak

Politie mishandeling

BREDA - Een verdachte van een mishandeling is zaterdagmorgen aangehouden nadat hij gevlucht was met zijn auto. Die auto heeft hij in de prak gereden. Het gaat om een 36-jarige man uit Breda, die eerder die nacht ook zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld in een woning aan de Academiesingel.

De politie ging om 5.25 uur af op  de melding van een vechtpartij in een woning aan de Academiesingel. Voordat de politie bij de woning was kwam de melding dat de verdachte gevlucht was. Een van de aanstormende politieauto’s zag op dat moment vanuit de richting van de Academiesingel een auto, zonder verlichting, met hoge snelheid wegrijden. De achtervolging werd ingezet. Zonder remmen, en ook zonder verlichting, schoot de auto over de kruising van de Tramsingel met de Lunetstraat.

Kort daarna zagen de agenten dat de auto stil stond, ze zagen dat de bestuurder uitstapte en wegrende. De auto was zwaar beschadigd aan de voorzijde omdat hij tegen een stoeprand aangereden was.  Na een achtervolging en een zoekactie kon de verdachte aangehouden worden. De 36-jarige Bredanaar bleek onder invloed van alcohol en mogelijk ook van drugs te zijn.

"De aangehouden verdachte bleek ook de verdachte te zijn die na de mishandeling gevlucht was. In die woning is een aangifte opgenomen van een ex-vriendin van de verdachte. Hij was daar binnen gedrongen en had haar mishandeld. Ze had verschillende verwondingen in haar gezicht. Ook zou hij nog enkele anderen geslagen hebben", aldus de politie.

De Bredanaar wordt verdacht van mishandeling en vernieling. Verder heeft hij in korte tijd verschillende verkeersovertredingen gepleegd waaronder het rijden onder invloed. "Omdat hij niet meewerkte aan de analyse van zijn adem zal hij daar de maximale straf voor krijgen. Hij had ook de plaats van een ongeval verlaten en hij had levensgevaarlijk verkeersgedrag vertoond", besluit de politie de melding. De man is ingesloten