Afbeelding

Gemeente Breda start met Facebook

Algemeen

BREDA - De gemeente Breda is kort voor het eind van de schrikkelmaand begonnen met een eigen Facebookpagina.

De eerste stappen worden voorzichtig gezet, blijkt uit de geposte berichten. “Hallo Breda, daar zijn we dan op deze zonnige schrikkeldag! We gaan er iets moois van maken, samen met jou. Laat ons weten wat je bezighoudt”, is het bericht waarmee de gemeente deze maandag begint.

Hallo Breda, daar zijn we dan op deze zonnige schrikkeldag! We gaan er iets moois van maken, samen met jou. Laat ons weten wat je bezighoudt.

Geplaatst door Gemeente Breda op maandag 29 februari 2016

Ook bij een eerdere post hopen de communicatiemedewerkers op feedback. Ook daar is het onderwerp veilig. “Om vrolijk van te worden: een ochtendwandeling maken door Breda! Wat is jouw favoriete plekje in onze mooie stad?”, staat bij een foto die door de Bredase fotograaf Martijn Mureau is gemaakt.

Facebook is nieuw voor de gemeente. Breda twitterde al wel fanatiek. Via dat kanaal verspreidt de gemeente persberichten en nieuws over afgezette straten. Ook worden opmerkingen van inwoners beantwoord.

Uit cijfers blijkt volgens de gemeente dat in de hele gemeente Breda zo’n 110.000 mensen van 13 jaar en ouder een Facebook-account hebben. "Met onze online communicatie willen we een breed publiek bereiken, het online meepraten vergemakkelijken en informeren", geeft de woordvoerder van de gemeente als reden voor het starten met Facebook. "Kortom, dáár online zijn, waar Bredanaars online zijn. Sterke corporate accounts passen hier goed bij. We maken daarom nu de stap van project gerelateerde accounts naar een centrale Facebooksite."

Op de Facebookpagina van de gemeente komt een mix aan berichtgeving, van informerende berichtgeving tot luchtigere berichten, geeft de woordvoerder aan. "Zo kunnen onze volgers berichten verwachten die hebben te maken met de gemeentelijke dienstverlening, gladheidsbestrijding, projecten, nieuws en events. komen. We hanteren daarvoor rubrieken, maar geen vast stramien voor de komende jaren. We monitoren het effect van onze communicatie en sturen bij als het nodig is."

De gemeenteraad facebookt al wel een tijdje. Overigens ook niet heel fanatiek. De laatste bijdrage van de gekozen leden van de raad is van 1 februari.