Afbeelding
ROOD

Jong SP in actie tegen leegstand centrum Breda

Economie

BREDA - Vroege shoppers keken donderdagmorgen in de Bredase binnenstad niet alleen tegen etalages aan, maar ook tegen om aandacht schreeuwende posters tegen leegstand. De posters zijn opgeplakt door ROOD, jongerenorganisatie van de SP.

Door Max van Eijsden

In de nacht van woensdag op donderdag voerden zij actie tegen winkelleegstand in de binnenstad van Breda. Op ongeveer twintig leegstaande panden plakten zij posters met teksten zoals: ‘omzet 0,0’ en ‘het kan wel’.

“De actie is een ludiek en spontaan initiatief zodat er meer aandacht wordt besteed aan de leegstand in het stadshart van Breda”, vertelt Heleen van der Most, woordvoerder van ROOD.

ROOD wil op deze manier ervoor zorgen dat overige politieke partijen zich gaan bemoeien met de discussie. “Wij vinden het doodzonde dat dat er momenteel niks wordt gedaan aan alle leegstaande panden en winkels. Dit moet volgens ons anders kunnen.”

Van der Most noemt ideeën die ROOD heeft. “Zo kun je aanbieden om starters de eerste zes maanden geen huur te laten betalen, weggeefwinkels neer te zetten of er studenten te laten wonen. De huidige situatie is geen gezicht voor onze prachtige stad. Doe er iets mee.”