De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Breda, zondag 3 januari 2016.
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Breda, zondag 3 januari 2016. Wijnand Nijs

‘Carnavalsmuziek Nieuwjaarsreceptie duurde te lang’

Politiek

BREDA - De politiek zou de politiek niet zijn als niet alles geëvalueerd zou worden. Dus bespraken de fractievoorzitters van de Bredase raad tijdens hun maandelijkse overleg ook hoe de traditionele nieuwjaarsreceptie in de Grote Kerk was verlopen.

De heren en dames kwamen tijdens een bijeenkomst van de werkgroep ‘Nieuwjaarsreceptie’ al tot de conclusie dat de carnavalsmuziek te lang duurde. “Daarvan is afgesproken dat voor de volgende ronde de besturen van de verenigingen gevraagd zal worden om maximaal 2 nummers te spelen”, valt te lezen in het verslag van het overleg.

In het verslag staat ook te lezen dat het onvermijdelijke handenschudden met de burgemeester een punt van zorg is. Dat zorgde voor een rij, die eveneens aandachtspunt was. “Als dit georganiseerd moet worden, dan beter op een andere plek”, vatten de fractievoorzitters dit samen.

Tot slot bleek niet elk raadslid van plan zijn dan wel haar handen uit de mouwen te steken. “Wat jammer was voor degenen die dat wel deden”, aldus de fractievoorzitters, die verzocht worden om er de volgende keer voor te zorgen dat iedereen meehelpt.