foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Update: A16 weer vrij na ernstig ongeval (video)

Politie ongeval A16

BREDA - De A16 bij Breda is maandag lange tijd afgesloten geweest na een aanrijding tussen een personenauto en twee vrachtwagens. In de personenwagen zat een gezin. 

Meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter werden opgeroepen om eerste hulp te verlenen. Het gezin bestaande uit een man, vrouw en twee kinderen is uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk wat voor letsel de gezinsleden hebben opgelopen, maar vooralsnog lijkt het niet levensbedreigend te zijn. 

De weg werd tussen industriegebied Hazeldonk en knooppunt Galder afgesloten. Er is sprake van ernstige vertraging van BelgiĆ« naar Nederland. Verkeer vanuit Antwerpen richting Breda werd aangeraden om via Bergen op Zoom te rijden. De A16 kwam pas tegen 13.15 uur weer vrij voor het verkeer.

Bekijk hieronder op beelden van de politie hoe de traumaheli landde op de afgezette A16.

Vanmorgen kregen wij een melding waarvan je hoopt dat je ze niet krijgt. Een aanrijding op de Rijksweg A16 bij Breda, waarbij een gezin met hun personenauto tussen twee vrachtauto's bekneld was geraakt. Dan gaat je hartslag omhoog en probeer je zo snel mogelijk ter plaatse van de aanrijding te komen om eerste hulp te verlenen. Veel hulpdiensten rukten uit, waaronder de Brandweer Breda, de ambulance, de traumahelikopter en collega's van Politieteam Weerijs. Het traumateam van de helikopter, met de arts en verpleegkundige, landde dicht bij de aanrijding en ging zo snel mogelijk naar de slachtoffers.Door de aanrijding ontstond een flinke file en werd een deel van de A16 afgesloten. De hulpverlening kwam snel op gang en 4 mensen werden vervoerd naar het ziekenhuis. Man, vrouw en hun twee kinderen. Het letsel leek gelukkig niet levensbedreigend te zijn. Een flinke klapper waarbij alle hulpdiensten hun uiterste best deden de slachtoffers zo goed mogelijk te helpen. Dat is het mooie van dit werk. Hoe ernstig de situatie ook is, hulp aan de slachtoffers blijft het allerbelangrijkste. Het is goed dat wij ook dit kunnen vertellen aan u. De burger waar wij dit werk voor doen. Wij zijn niet alleen de bonnenschrijvende politie. Altijd zullen wij u helpen als u ons nodig heeft!Wij wensen de betrokkenen van de aanrijding heel veel sterkte en een spoedig herstel toe! ^mb #aanrijding #A16 #Breda #traumahelikopter #polws

Posted by Politieteam Weerijs on Monday, April 4, 2016