foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Internationale kartwedstrijd Formula-E doet Breda aan

Algemeen

BREDA - Lekker scheuren over de kartbaan bij Lott66 in internationale wedstrijdvorm. Dat kan op zaterdag 7 mei tijdens de Formula-E race. Bredanaren vanaf 16 jaar kunnen meedoen aan de kartwerdstrijd.

Op de kartbanen van Lott66 komt voor het eerst de Europese reeks voor electrokarts. De deelnemers moeten minstens 16 jaar oud zijn. De wedstrijd begint om 14:45 uur. Om de startopstelling van de finale te bepalen, begint er eerst een kwalificatieronde. Hierna zullen de snelste tien rijders het tegen elkaar opnemen in de finale.

De kartrace wordt volgens de organisatie gehouden om de belangstelling voor elektromobile en alternative te wekken en om iedereen met elektrovoertuigen bekend te maken. "Hierbij gaat het er vooral om jong en oud plezier te laten ervaren met het snel en verantwoord rijden in elektrische karts, wat aansluit bij deze milieubewuste ontwikkeling."

De Formula-E race bij Lot66 wordt gehouden in samenwerking met de Duits-Engelse The Green Effort Ltd. De bedoeling is om de races binnen de Europese Unie vaker te laten plaatsvinden. Op deze manier worden in 2016 de volgende vier wedstrijden gehouden: Berlijn, Breda, Karlsruhe en Kopenhagen.

Inschrijven voor deze wedstrijd kan bij Lot66. Het startgeld voor deelname bedraagt 29 euro.