Afbeelding
Nico Bossier

Duizend koopjesjagers verzamelen zich voor deuren V&D (update)

Economie

BREDA - De eersxte koopjesjagers hebben zich donderdagmorgen tegen 08.45 uur bij de V&D in de Karrestraat gemeld. Het failliete warenhuis opent vandaag om 10.00 uur voor enkele weken voor een totale leegverkoop.

Rond negen uur was de groep belangstellenden al gegroeid tot zo'n veertig personen, kort voor de opening was de groep belangstellenden voor de uitverloop naar schatting gegroeid naar zo'n kleine duizend. "Verschillende mensen, sommige op zoek naar typische producten van de V&D", aldus verslaggever Thijs Kroezen. "Een vrouw die panty's gaat kopen voor haar zus die stewardess is, maar die zelf in het buitenland zit."

Afgelopen week maakten de curatoren bekend dat alle 62 filialen van het concern openen voor een totale leegverkoop. De eerste winkels gingen woensdag al open. Daar ontstonden eveneens grote rijen voordat de winkels open gingen. Gedurende de dag bleef het druk. Bij sommige winkels liep de wachttijd bij de kassa's op tot een uur. De producten worden met gemiddeld 20% korting verkocht.