foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Wisselvallig Paasweekend

Weer

Weersverwachting voor zaterdag 26 maart 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Paaszaterdag profiteren we overdag nog van een rug van hoge luchtdruk boven Duitsland. Op de Atlantische Oceaan ligt een lagedrukgebied waarvan de fronten over de Britse eilanden trekken. In de loop van zaterdagavond doen die ook Brabant aan.

Verwachting voor zaterdag
De dag begint frisjes met minima iets boven het vriespunt en lokaal mist. Overdag dan geruime tijd zonnig. In de loop van de middag gaat er bewolking opkomen die vooral in de avond flink dikker gaat worden. Later op zaterdagavond en in de nacht naar zondag regen. De zuidenwind is met 3 tot 5 Beaufort matig tot vrij krachtig. Het is tijdelijk wel zachter met maxima van 13 tot 14 graden.

Het weer voor de rest van het Paasweekend
Op Paaszondag trekt de regen van zaterdagavond snel weg gevolgd door een wisselende bewolking. Soms schijnt de zon, maar er passeren ook geregeld buien, lokaal mogelijk met onweer en/of hagel. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten, 3 tot 4 Beaufort. Het kwik doet een stapje terug naar 12 graden. Paasmaandag brengt het minst fraaie weer. Een venijnig lagedrukgebied trekt over Engeland en de fronten en het windveld reiken tot over Nederland. De zuidenwind is gemiddeld vrij krachtig, 5 Beaufort, maar er kunnen windstoten voorkomen tot ca 90 km/uur. Verder zijn er veel wolken met geregeld buiige regen. Maxima rond 10 graden. Op dinsdag is het aanhoudend wisselvallig met een wisselende bewolking en enkele lokale buien. De zuidwestenwind is dan matig bij een graad of 11.

Zo was het weer vrijdag 25 maart 2016
Maximumtemperatuur 10,6 graden
Minimumtemperatuur 7,1 graden
Neerslag: 7,9 mm regen
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 25 maart 2016 om 22.00 uur