NAC speelt vrijdag 8 april met 1-1 gelijk tegen RKC.
NAC speelt vrijdag 8 april met 1-1 gelijk tegen RKC. Peter Visser

NAC voor de tweede keer niet langs nummer laatst (foto's)

BREDA – Voor de tweede keer dit seizoen heeft NAC niet weten te winnen van hekkensluiter RKC Waalwijk. In het Rat Verlegh Stadion werd het 1-1. In de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong, maar vlak voor tijd kopte Sjoerd Ars zijn ploeg op gelijke hoogte.

Bekijk het fotoverslag van NAC-RKC

Zowel NAC als RKC Waalwijk stelde teleur in de eerste helft. Er werd weinig gecreëerd in de Brabantse derby tussen de nummer vier en de nummer negentien van de ranglijst. Een teleurstelling voor de ruim 15.000 fans in het stadion. NAC focust zich al weken lang op de na-competitie, maar beter voetbal leverde het tot nu toe nog niet op.

Ook in de opstelling werd er al rekening gehouden met de laatste fase van het seizoen. Duarte stond in de basis in plaats van Seuntjens. Seuntjens liep vorig jaar in het duel met Roda JC tegen een rode kaart aan en mag de eerste wedstrijd niet spelen. Duarte, die in de winterstop overkwam van (jong) Ajax, mocht zich bewijzen. De middenvelder kwam echter niet zo goed uit de verf en het is nog maar de vraag of hij van toegevoegde waarde kan zijn voor dit NAC.

In de tweede helft werd het nog pijnlijker voor de NAC-supporters. Tien minuten na de thee was het Van Arnhem die aanlegde voor een schot. De bal werd aangeraakt en ging in het doel: 0-1. Voor RKC het ideale scenario, omdat het zich nu kon laten inzakken.

NAC ging op zoek naar een treffer, maar kwam niet door de witte muur van RKC-spelers heen. RKC maakte het zichzelf nog lastiger toen Nieuwendaal zijn twee geel kreeg en kon vertrekken met nog tien minuten op de klok. Uiteindelijk was het Sjoerd Ars die uit een corner de gelijkmaker binnen kopte.

Toen ook Verkoelen van het veld af moest na een tweede gele kaart was het helemaal billenknijpen voor de Waalwijkers. NAC kreeg nog een paar kansen, maar er werd niet geprofiteerd van de twee rode kaarten. Eindstand: 1-1.