Coulissenlandschap bij station Breda. Artist imression Gemeente Breda.
Coulissenlandschap bij station Breda. Artist imression Gemeente Breda.

5Tracks Breda mag gebied tussen station en rechtbank ontwikkelen

Politiek

BREDA - Het consortium 5Tracks Breda heeft de tender gewonnen voor het gebied Coulissen West. Dat heeft de gemeente Breda bekend gemaakt. Op dit stuk grond tussen het station en de nieuwe gerechtsgebouw moeten onder meer appartementen en kantoren komen in wat Breda een coulissenlandschap noemt.

5Tracks Breda bestaat uit de TBI-bedrijven Synchroon, J.P. van Eesteren en ERA Contour. Hiermee wordt volgens de gemeente een volgende belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Via Breda.

De gemeente startte in juli 2015 de openbare tenderprocedure voor de ontwikkeling van het gebied.

Breda zocht een partij die een concept ontwikkelde om 24/7 in te wonen, ondernemen, werken, en recreëren. Het gaat 40.000 vierkante meter.  De definitieve gunning is gepland na 2 mei. Daarna wordt bekend hoe het plan eruit ziet em sluit het college een intentieovereenkomst met 5Tracks Breda voor de haalbaarheidsfase.

Wethouder Arbouw is blij met het resultaat van de markttender: “De planvisie van 5Tracks Breda sluit uitstekend aan bij de gemeentelijke ambitie om Coulissen West als zakelijk centrum met een internationaal karakter te realiseren. Een ontwikkeling met toegevoegde waarde voor de stad en het stationsgebied in het bijzonder.”