Afbeelding
Martin Wessels

Recept van de week: Spinaziestamppot met zalm-eiersaus

Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week: Spinaziestamppot met zalm-eiersaus.

Benodigdheden voor 4 personen
750 gram spinazie
750 gram aardappelen
1 rood uitje
2 ons zalmfilet in blokjes gesneden
6 eieren
1 theelepel dilletopjes
2 theelepels mosterd
1 theelepel kerriepoeder
200 ml kokosroom
1 romatomaat
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze in ca. 25 minuten gaar. Was de spinazie en laat uitlekken. Kluts de eieren in een kom met een beetje zout. Snij de tomaat in blokjes.
Snipper de ui en fruit hem in olijfolie in een koekenpan, voeg de zalmblokjes toe en roerbak op middelhoog vuur. Bak de tomatenblokjes even mee en voeg dan de eieren toe. Roerbak , zoals met een roerei. Voeg kokosroom, dilletopjes en mosterd toe. Warm even door en giet het in een steelpan. Verwarm olijfolie in een koekenpan strooi er de kerriepoeder in, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Giet overtollig vocht af en vang het op. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree, maak smeuig met het opgevangen vocht. Roer er de spinazie en een theelepel mosterd door. Verwarm de zalm-eiersaus. Schep de stamppot op borden en verdeel er de saus over.

Bijpassende muziek: Doves