Afbeelding

Ronkende motoren bij afscheid in stijl van Harley-man Jan Kennis (foto's & video)

Algemeen

BREDA - De Bredase Harley-Davidson-gemeenschap neemt deze maandag afscheid van O.I.T-eigenaar Jan Kennis. Kennis overleed afgelopen week aan de gevolgen van een slopende ziekte, slechts 60 jaar oud.

Vanuit heel Breda klinkt het sonore geluid van Harleys, onderweg naar het Chassé Theater, waar de rouwstoet verzamelt en start. Om 09.45 uur starten de motoren daar om aan te sluiten bij de rouwauto's. "Vóór de eerste rouwauto rijden 60 aangewezen motoren, waaronder Team O.I.T., en alle overige motorrijders sluiten àchter de rouwauto's aan", aldus de medewerkers van het motorbedrijf op de Facebookpagina.

De rouwstoet gaat vervolgens via de Liniestraat, waar O.I.T. is gevestigd, en de Epelenberg naar de Michäelkerk. Daar begint de afscheidsdienst om 11.00 uur.

"Op nadrukkelijk verzoek van de familie, wordt iedereen verzocht géén clubemblemen te dragen." Bij het Chassé Theater staan enkele honderden Harley-Davidsonrijders om aan te sluiten bij de stoet.

Ook bij de Liniestraat brachten enkele tientallen mensen een laatste groet aan de oprichter van de oudste Harley-Davidsonzaak van het land. Bij het passeren van de stoet ontstond er korte tijd enige commotie toen een motor in de stoet in brand vloog.

Bekijk foto's van de tocht