Afbeelding
Pepijn Nagtzaam

Horeca-ondernemer Haven: ‘Nu graven in terras, ze zijn niet wijs’

Economie

BREDA - Horeca-ondernemer Ad Baelemans is verbaasd over het plan van de gemeente om komende weken elektriciteitsfaciliteiten voor evenementen aan te leggen. Voor de nieuwe stroomkasten zouden de bestrating bij de terrassen open gegooid moeten worden.

“Er kwamen hier zomaar twee bouwvakkers langs die even drie van mijn terrasjes aan de kant schoven om proefgleuven te maken voor de nieuwe evenementen stroomkasten”, vertelt Ad Baelemans geïrriteerd.

De eigenaar van De Huiskamer verbaast zich over de timing. “Waarom komen ze nu? Het terras was vier maanden dicht tijdens de winter. En juist nu, wanneer het seizoen weer begint, komen ze hier een beetje aan het terras zitten prutsen. Ze zijn niet goed wijs bij de gemeente”, zegt een boze Baelemans.

Een van de kastjes zou midden op zijn terras moeten komen. Baelemans: “Naast mijn terras zit ongeveer een meter waar niemand komt. Graaf daar je nieuwe kastje dan. Nu had ik er nog geen last van omdat het geen goed weer voor het terras is, maar dit kunnen ze echt niet doen tijdens goed weer. Het terras is mijn verkoopgebied.”

Café de Huiskamer is niet het enige café dat er last van krijgt. De werkzaamheden zouden over de hele lengte van de Haven gaan plaatsvinden. “Die twee bouwvakkers zeiden: ‘U krijgt nog een brief toegestuurd waarin meer hierover staat’. Bij zoiets moet je toch niet per brief worden geïnformeerd? Dit gaat over mijn broodwinning”, aldus Baelemans.

De gemeente kon nog niet zeggen waarom er in het terrasseizoen gewerkt wordt aan de Haven. Een woordvoerder vertelde wel dat zoiets veel tijd kost en gepland moet worden. De plaatsing van de kastjes ‘komt niet zomaar’.

Update: De gemeente zegt na het graven van de proefsleuven in overleg te gaan met de ondernemers aan de Haven. "We proberen het werk zo goed mogelijk af te stemmen." Het werk is echter wel noodzakelijk. "Dat kan niet uitgesteld worden en moet op korte termijn uitgevoerd worden."